Jag har dessutom inga pengar nu. Alltså zilch. En av anledningarna kan vara att jag köpte nedanstående kniv. Har alltid velat ha en Japansk grönsakskniv (eller Nakiri som dom heter) och då jag fick en liten extraslant i form av en eftersläpande lön från i sommras tillsammans med mitt csn såg jag det som ett tecken och slog till! Med risk att låta flummig så ser jag kniven som en sorts påminnelse till mig själv om bättre tider. Någon gång kommer jag ha ett eget kök igen där jag kan laga mat när jag vill och hur mycket jag vill. Dessutom är en bra kökskniv en investering för livet. Thats right kids!
Den är så vass att jag nästan fick gåshud när jag testade den. Tänker inte ens berätta vad den kostade men kan säga att den var dyrare än någon av Globalknivarna som jag by the way hatar. Förmodligen dom mest överskattade (och överprissatta) köksknivarna. Tycker mest dom är kalla, hårda, har dålig balans och ger en otrevliga skavsår. Ja, dom är vassa men det är väl det minsta man kan förvänta sig av en kniv som kostar över tusenlappen.
3 kommentarer:
Tänk bara på fingrarna! :)
Jag gillar inte heller globalknivarna!! Och dessutom är dom inte vassa längre, fast så är det väl med alla knivar att dom slöar lite efter ett tag. Sen ska man ju visst vässa dom på något speciellt sätt men så kanske det är med alla dyra knivar?!
Markus vill ha nå slags knivar som har som... trädmönster på bladet och träskaft. Vet du vad det är för några? Gissar att dom kostar flera tusenlappar per kniv.
Bra knivar är verkligen bland det bästa som finns när man lagar mat! Det är mycket roligare att laga mat hos min pojkvän än hemma hos mig. Han har nämligen superbra knivar som han fick av svärmor, medan mina knivar är värdelösa och antagligen behöver slipas lite... Men jag är för glömsk för att komma ihåg att köpa en... slipgrunkemoj. :)
Skicka en kommentar